Usein kysyttyä

  Kysymyksiä tuotteista

  Kysymyksiä moottoripyörien renkaista

  EU-säännös ECE R 75 koskien moottoripyörien renkaiden merkintöjä

  EU-säännös ECE R 75 koskien moottoripyörien renkaiden merkintöjä

  Euroopan unionilla on myös vaikutusvaltaa moottoripyörien renkaissa oleviin merkintöihin. EU on päättänyt normista, joka tuo muutoksia renkaiden kokomerkintöihin. Ajattelutapaansa joutuvat muuttamaan täysin motoristit, toisin kuin myynti- tai tarkastuspisteet. Tämä johtuu siitä, että renkaissa on ollut jo samantapaisia merkintöjä nopeusluokkaan H saakka. Merkintämuutokset koskevat eritoten V-, VB-, VR- ja ZR-renkaita.
  Olennainen ero tähänastisten ja uusien merkintöjen välillä on uuden tunnuksen käyttöönotto, joka kuvaa renkaan käyttöominaisuuksia (kantokyky- ja nopeusluokka) kuten myös uusi nopeusluokkamerkintä W (=270 km/h) ZR-renkaiden kohdalla. Nopeusluokka V (tähän asti V= yli 210km/h) muuttui V= 240 km/h.
  Jos renkaan V-nopeusluokka on 240 km/h ei kokomerkintään enää lisätä nopeussymbolia, vaan sen jälkeen merkitään renkaan käyttöluokka, eli kantokykyindeksi ja nopeusluokka (esim. 69 V).
  Rengasmerkinnät eivät muutu ZR-renkaiden kohdalla, joiden nopeusluokka on 270 km/h, mutta niihin lisätään uusi käyttöluokkamerkintä (kantokykyindeksi ja nopeusluokka) esim. 69 W.
  Jos V/VB/VR-renkaiden kohdalla suurin mahdollinen nopeus on yli 240 km/h ja ZR-renkaiden kohdalla 270 km/h, ei tähän asti käytettyä merkintää muuteta, ja mukaan lisätään kantokykyindeksi ja nopeusluokka. Jotta suurin sallittu nopeus V=240 km/h tai W=270 km/h on selvä, laitetaan merkintä käyttöluokasta sulkeisiin esim. (69 V), (69 W).

  Käytämme evästeitä räätälöidäksemme sisältöä ja mainoksia, tarjotaksemme sosiaalisen median toimintoja ja analysoidaksemme liikennettä. Lisäksi tarjoamme sosiaalisen median, mainonnan ja analytiikan yhteistyökumppaneillemme tietoja siitä, miten käytät sivustoamme. Jos jatkat sivuston käyttöä, hyväksyt evästeemme.