Usein kysyttyä

  1. EU-säännös ECE R 75 koskien moottoripyörien renkaiden merkintöjä
  2. Mistä saan tarkempaa lisätietoa moottoripyörien renkaista?
  3. Mitä moottoripyörien sivuseinissä olevat merkinnät tarkoittavat?
  4. Mitä tarkoittaa merkintä M/C?
  1. EU-säännös ECE R 75 koskien moottoripyörien renkaiden merkintöjä

   Euroopan unionilla on myös vaikutusvaltaa moottoripyörien renkaissa oleviin merkintöihin. EU on päättänyt normista, joka tuo muutoksia renkaiden kokomerkintöihin. Ajattelutapaansa joutuvat muuttamaan täysin motoristit, toisin kuin myynti- tai tarkastuspisteet. Tämä johtuu siitä, että renkaissa on ollut jo samantapaisia merkintöjä nopeusluokkaan H saakka. Merkintämuutokset koskevat eritoten V-, VB-, VR- ja ZR-renkaita.
   Olennainen ero tähänastisten ja uusien merkintöjen välillä on uuden tunnuksen käyttöönotto, joka kuvaa renkaan käyttöominaisuuksia (kantokyky- ja nopeusluokka) kuten myös uusi nopeusluokkamerkintä W (=270 km/h) ZR-renkaiden kohdalla. Nopeusluokka V (tähän asti V= yli 210km/h) muuttui V= 240 km/h.
   Jos renkaan V-nopeusluokka on 240 km/h ei kokomerkintään enää lisätä nopeussymbolia, vaan sen jälkeen merkitään renkaan käyttöluokka, eli kantokykyindeksi ja nopeusluokka (esim. 69 V).
   Rengasmerkinnät eivät muutu ZR-renkaiden kohdalla, joiden nopeusluokka on 270 km/h, mutta niihin lisätään uusi käyttöluokkamerkintä (kantokykyindeksi ja nopeusluokka) esim. 69 W.
   Jos V/VB/VR-renkaiden kohdalla suurin mahdollinen nopeus on yli 240 km/h ja ZR-renkaiden kohdalla 270 km/h, ei tähän asti käytettyä merkintää muuteta, ja mukaan lisätään kantokykyindeksi ja nopeusluokka. Jotta suurin sallittu nopeus V=240 km/h tai W=270 km/h on selvä, laitetaan merkintä käyttöluokasta sulkeisiin esim. (69 V), (69 W).  2. Mistä saan tarkempaa lisätietoa moottoripyörien renkaista?

   Yksityiskohtaisempaa tietoa moottoripyörien renkaista löydät kotisivuiltamme mpmprengas-online.com kohdasta "Moottoripyörien rengasportaali".  3. Mitä moottoripyörien sivuseinissä olevat merkinnät tarkoittavat?

   Renkaan sivupintaa voisi kutsua sen "käyntikortiksi". Numero- ja kirjainyhdistelmät kertovat renkaan nimen lisäksi sen, kuinka kovaa rankaalla voi ajaa, ja kuinka paljon sitä voi rasittaa. Yksityiskohtaisempia tietoja renkaiden sivupinnalla olevista merkinnöistä löydät täältä.  4. Mitä tarkoittaa merkintä M/C?

   Merkintä M/C tarkoittaa, että kyseessä on moottoripyörän rengas, jonka saa asentaa vain moottoripyörän vanteelle. M/C = Motorcycle. Tämä merkintä on 01.05.2003 lähtien pakollinen kaikissa moottoripyörien renkaissa.  Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
  OK