Usein kysyttyä

  1. Kuinka kirjasimen väri selviää tuoteselostuksesta?
  2. Millä renkailla saan ajaa?
  3. Mistä löydän rengastestien tuloksia?
  4. Miten automaattinen ilmanpaineen seuranta toimii?
  5. Miten renkaiden vaihto vaikuttaa lukkiutumattomiin jarruihin ja luistonestojärjestelmään (ABS ja ASR)?
  6. Mitä ajosuuntaiset renkaat ovat?
  7. Mitä merkintä "jäännösvarasto" tarkoittaa?
  8. Mitä merkintä "Star Performer" tarkoittaa?
  9. Mitä merkintä E tarkoittaa?
  10. Mitä merkintä FR tarkoittaa?
  11. Mitä merkintä M+S tarkoittaa?
  12. Mitä merkintä ML tarkoittaa?
  13. Mitä merkkejä ja rengaskokoja tarjoatte?
  14. Mitä tarkoittaa "valmisteilla"?
  15. Mitä tarkoittaa kuormitusluokka (load index, LI) kuten 85 tai 86?
  16. Mitä tarkoittavat nopeusluokan kirjaimet esim. Q ja T?
  17. Mitä tuotteita saan, jos tilaan "Top Quality"-renkaita?
  18. Voinko ajaa erilaisilla renkailla?
  19. Voinko ajaa korkeamman nopeusluokan renkailla?
  20. Voinko asennuttaa muita renkaita vanteille?
  21. Voinko käyttää myös muita renkaita kuin rekisteriotteessa merkittyjä?
  22. Voinko saada teiltä varmuustodistuksen?
  1. Kuinka kirjasimen väri selviää tuoteselostuksesta?

   Löydät verkkokaupassamme usein rengaskoon jälkeen merkinnän kirjaisimen väristä. Kirjainlyhenteet, kuten esim.WLT (white letter tire, rengas valkoisilla kirjaimilla) tai OWL (outline white letters, valkoiset kirjainkehykset renkaissa) ja BLK tai BSW (black sidewall, musta renkaan sivu), ilmoittavat tarkemmin optisesta tai värillisestä rengasmuotoilusta.  2. Millä renkailla saan ajaa?

   Ajoneuvollesi sallitun rengaskoon löydät rekisteriotteestasi.  3. Mistä löydän rengastestien tuloksia?

   Löydät rengastestituloksia tästä(englanniksi).  4. Miten automaattinen ilmanpaineen seuranta toimii?

   Automaattinen ilmanpaineen seuranta toimii erityisen rengasventtiilin ja anturin avulla. Näitä venttiilejä myydään joko sarjassa tai myös yksittäisissä pakkauksissa. Anturia vaihdettaessa sinun pitää asennuttaa ja luettaa se asiantuntevassa korjaamossa. Otathan huomioon, ettei automaattinen ilmanpaineen seuranta toimi samalla tavalla kuin tavallinen venttiili.  5. Miten renkaiden vaihto vaikuttaa lukkiutumattomiin jarruihin ja luistonestojärjestelmään (ABS ja ASR)?

   Lukkiutumattomilla jarruilla ja luistonestojärjestelmällä (ABS ja ASR) varustetuissa ajoneuvoissa on otettava huomioon rengaskoko ja samankokoiset vierintäkehät renkaiden vaihdossa. Eron ollessa liian suuri häiriöitä voi ilmetä järjestelmissä. Tätä koskien tarvitaan rengasvalmistajan todistus sopivuudesta, joka käy varmuustodistuksesta mahdollisia tarkastuksia silmällä pitäen.  6. Mitä ajosuuntaiset renkaat ovat?

   Nykyaikaiset renkaat ovat yhä useammin ajosuuntaisia eli niiden kulutuspinnat ovat rakenteeltaan sellaisia, että niiden on vierittävä määrätyn suunnan mukaisesti. Ajosuuntaisuus on eduksi renkaan suorituskyvylle (ajoääni, ajo-ominaisuudet märällä kelillä) kuten myös voimansiirrossa jäällä ja lumessa.  7. Mitä merkintä "jäännösvarasto" tarkoittaa?

   Merkintä "jäännösvarasto" tarkoittaa rengasmerkinnässä, ettei valmistaja enää tuota kyseistä kulutuspintaa tällä kaudella. Rengasta on kuitenkin vielä toimitettavissa, kunnes se on loppuunmyyty.  8. Mitä merkintä "Star Performer" tarkoittaa?

   Merkki Star Performer on oma rengasmerkkimme. Löydät lisätietoja sivuiltamme www.starperformer.net (englanniksi). Emme valitettavasti voi vielä tarjota sinulle testituloksia, koska asiakkaamme eivät toistaiseksi ole arvioineet rengasta ja muut rengastestaajat arvioivat vain yleisesti saatavilla olevia rengasmerkkejä (ei omia merkkejä). Sinulla on luonnollisesti "Star Performer"-renkaille samat takuuoikeudet kuten muillekin tarjoamille rengasmerkeille.  9. Mitä merkintä E tarkoittaa?

   EU:n alueella myytävät renkaat ovat olleet jo muutamien vuosien ajan tiukan eurooppalaisen tarkastuksen alaisia. Korkeiden laadullisten tasojen on täytyttävä kyseisen normin saavuttamiseksi. Merkintä E tai e renkaan kyljessä viittaa tähän.  10. Mitä merkintä FR tarkoittaa?

   Merkintä FR tarkoittaa vannealueen ripaa. Tämä on kuminen suoja vanteen ulkoreunassa.  11. Mitä merkintä M+S tarkoittaa?

   Euroopassa merkintä M+S (Mud + Snow) tarkoittaa talvirengasta. Kulutuspinnan tuhansien tarkkojen leikkauksien ja materiaalin ominaisuuksien ansiosta nämä renkaat soveltuvat erityisesti talvisiin keliolosuhteisiin. Kun taas kesärenkaiden joustavuus laskee huomattavasti jo alle 7°C asteen lämpötiloissa, jolloin kosketus tien pintaan huononee, on talvirenkaissa erityinen kylmää kestävä kumiseos. Se koostuu suurimmaksi osaksi silicasta tai luonnonkumista. Erityisesti märällä tai jäisellä ajotiellä M+S-renkailla on selvästi enemmän pitoa sekä niiden jarrutus-, ohjaus- ja kiihdytysominaisuudet ovat ylivoimaisesti paremmat kuin kesärenkailla. Otathan huomioon, ettei yksinomaan merkintä M+S kerro renkaan todellisesta soveltuvuudesta talvisiin ajo-olosuhteisiin. M+S ei ole suojattu merkintä. Periaatteessa talvisissa olosuhteissa ovat nimenomaan talvirenkaan merkinnällä varustetut renkaat (lumihiutale tunnuksella) - tarvittaessa myös nastarenkaat - oikea valinta.  12. Mitä merkintä ML tarkoittaa?

   Merkintä ML on lyhenne sanoista "mit Leiste" eli suojalistalla. Tämä on kuminen lista renkaan ulkosivussa. Sen tarkoitus on suojata vannetta reunakiven naarmuilta.  13. Mitä merkkejä ja rengaskokoja tarjoatte?

   Tarjoamme nettisivuillamme www.mprengas-online.com yli 10 000 erilaista rengasta yli 60 rengasmerkissä. Voit etsiä sopivia tarjouksia selkeällä hakukoneellamme.  14. Mitä tarkoittaa "valmisteilla"?

   Valmisteilla tarkoittaa, että tietyn rengastyypin tuotanto on suunnitteilla. Emme pysty kuitenkaan vielä ilmoittamaan sinulle mahdollista toimitusaikaa, koska valmistus ei vielä ole alkanut.  15. Mitä tarkoittaa kuormitusluokka (load index, LI) kuten 85 tai 86?

   Kuormitusluokka (LI) tarkoittaa renkaan suurinta mahdollista kuormitusta, jonka rengas kestää ajettaessa (renkaan nopeusluokan sallimalla) enimmäisnopeudella. Hankiessasi uutta rengasta tämän on oltava joko sama tai korkeampi. Kuormitusluokan on kestettävä kahden renkaan paino akselilla. Jokaiselle arvolle on taulukossa korkein sallittu kuormitusluokka (kg). Esimerkiksi kuormitusluokka 85 tarkoittaa 515 kg, 86 = 530 kg. Saat yleiskuvan kuormitusluokituksesta tässä.  16. Mitä tarkoittavat nopeusluokan kirjaimet esim. Q ja T?

   Nämä kirjaimet ilmoittavat suurimman sallitun renkaan nopeusluokan. Kirjainmerkintä vastaa tiettyä nopeusluokkaa. Yleiskuvan nopeusluokista löydät tästä. Talvirenkaissa voit valita alhaisemman nopeusluokan. Edellytyksenä on, että ajoneuvosi sisäpuolella on näkyvästi tarra, joka ilmoittaa renkaan suurimman sallitun nopeuden. Yleisesti suositellaan valitsemaan renkaat seuraavaksi alhaisemmasta nopeusluokasta.  17. Mitä tuotteita saan, jos tilaan "Top Quality"-renkaita?

   "Top Quality"-renkaat eivät ole tiettyä rengasmerkkiä vaan laaturenkaita edullisimmasta hintaluokasta. Jos valitset tämän vaihtoehdon, toimitamme sinulle samanmerkkiset laaturenkaat, joita voimme tarjota varastotilanteen takia edullisemmin ehdoin.  18. Voinko ajaa erilaisilla renkailla?

   Erilaisilla renkailla ajo on sallittua, mikäli akselilla on samat renkaat. Emme kuitenkaan suosittele tätä, koska eri renkaat ajoneuvossa voivat huomattavasti huonontaa ajo-ominaisuuksia etenkin märällä tai jäisellä tiellä.  19. Voinko ajaa korkeamman nopeusluokan renkailla?

   Voit aina ajaa korkeamman nopeusluokan renkailla.  20. Voinko asennuttaa muita renkaita vanteille?

   Ole hyvä ja tarkista sallitut rengaskoot rekisteriotteestasi tai vanteiden asiapapereista tai ota suoraan yhteyttä valmistajaan.  21. Voinko käyttää myös muita renkaita kuin rekisteriotteessa merkittyjä?

   Ole hyvä ja käytä vain lainmukaisia renkaita, jotka luetellaan rekisteriotteessasi. Siitä löydät myös tarkempia tietoja sallituista rengaskoista sekä renkaan kuormitus- ja nopeusluokasta.  22. Voinko saada teiltä varmuustodistuksen?

   Jos rengas- tai vannekoot eivät vastaa rekisteriotteessasi olevia mittoja, tarvitset rengasvalmistajalta todistuksen teknisistä tiedoista. Hyväksytyn asiantuntijan on suoritteva tällaiset yleiset muutokset kuten poikkeava rengas- tai vannekoko. Ylimääräinen lausunto, rekisteriotteen muutos tai uudelleen anominen ei ole tarpeellista niin kauan kuin poikkeavat renkaat vastaavat ajoneuvon voimassa olevia käyttölupia.  Käytämme evästeitä räätälöidäksemme sisältöä ja mainoksia, tarjotaksemme sosiaalisen median toimintoja ja analysoidaksemme liikennettä. Lisäksi tarjoamme sosiaalisen median, mainonnan ja analytiikan yhteistyökumppaneillemme tietoja siitä, miten käytät sivustoamme. Jos jatkat sivuston käyttöä, hyväksyt evästeemme.